Bu kitap, küresel dinamikler isiginda, 12 Eylül 1980 darbesinden bu yanaTürkiye'deki kurumsal öznelerin kültür siyasetlerini, sanatçilarin sanat-siyaset baglamindaki yapitlarini ve ilgili degerlendirmeleri kapsiyor.Askerî darbeyle temelleri atilan ortamin özellikleri nelerdir? Yeni liberalizmin kültürel ortama etkisi hangi yönde olmustur? Yüksekögrenim düzeyindeki sanat egitiminin üniversite bünyesine alinmasi neler getirmistir? Resmî ve özel kurumlarin, galeri ve büyük sirketlerin kültür ve sanata yaklasimlari nasil bir dönüsüm geçirmistir?Modernden postmodern paradigmaya geçis Türkiye'de nasil gerçeklesmistir? Bienal ve diger küratörlü sergilerin sanatçilar ve sanat yazarlari üzerindeki etkilen nelerdir? Marksist, Kemalist, liberal ve muhafazakâr çevrelerin, sanatçi inisiyatiflerinin sanat-siyaset iliskisine bakislari nasildir?Sinifsallik, etnisite, siddet, cinsiyet, piyasalasma, melezlik, çogulluk ve güncellik gibi meseleler resim, heykel, video, yerlestirme ve gösteri gibi türlerde nasil ifade edilmistir? Mizah, sokak ve yeni medya ortaminin çagdas yapitlara etkileri nelerdir?Ayse Nahide Yilmaz titiz bir kaynak arastirmasina dayandirdigi bu çalismasinda, sanat ve siyaset iliskisine dair algi degisikliklerini, çeliski ve sikintilari gözler önüne seriyor; baris ve kardeslik çagrilarinin önemine isaret ediyor. Güncel ortamin karakterine isik tutan temel bir basvuru kitabi...
Ürün Adı: 1980 Sonrası Türkiye'de Sanat ve Siyaset Ürün Kodu: 9786055580841 Yazar: Ayşe Nahide Yılmaz Basım Yılı: 2015 Kapak Türü: Karton Kapak Sayfa Sayısı: 480 Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı Çevirmen:
Bu web sitesinde çerez kullanımına izin vermektedir. Web sitesinde gezinmeye devam ederek, bu kullanımı kabul etmiş sayılırsınız. Çerez politikası ve Gizlilik Politikası hakkında detaylı bilgi almak için lütfen ilgili yerlere tıklayınız.