Asıl adı Abdullah b. Ömer b Muhammed olan Beyzâvî, İslam âleminde daha çok tefsir ve usul âlimi olarak tanınır. Onun tasavvufî yönü pek bilinmez. Fakat tefsiri incelendiğinde, onda tasavvufî bir üslupla yapılmış pek çok açıklama ve işarî yorum örnekleri görülür. Bunların bazısı tam bir işarî tefsirdir, bazısı sufilerin kullandığı dille yapılmış açıklamalardır, bazısı da her müfessirin yapmak zorunda kaldığı tevillerdir.
Doç. Dr. Dilaver Selvi’nin kaleme aldığı bu çalışma , "Kur’an’ın her ayetinin bir zahiri, bir batını vardır” hadisinde belirtilen batınî manalara örnek teşkil edecek bir çalışmadır. Beyzâvî tefsirinden seçilen örnekler, onun haşiyeleri ve Ahmed İbn Acibe’nin yorumlarıyla zenginleştirilmiştir. Kitabın son kısmında, eserde geçen bazı tasavvufi istilahlara açıklamalar yapılarak çalışma tamamlanmıştır.
Bu web sitesinde çerez kullanımına izin vermektedir. Web sitesinde gezinmeye devam ederek, bu kullanımı kabul etmiş sayılırsınız. Çerez politikası ve Gizlilik Politikası hakkında detaylı bilgi almak için lütfen ilgili yerlere tıklayınız.