Iktidarin söyleminden uzak, onun bilimle olan iliskisini çözümleme çabasinda olan bu kitap, bilimin artik tamamen yönetilen bir politika oldugu 1960'lari "kalkinma bilimi" ve 1980'lerde degisen biçimini "rekabet bilimi" olarak ortaya koymaktadir. Bilimin kalkinmaya ve rekabete dönük islevlerinin iktidarin belirleyiciligi altinda egemen oldugunu ve bu tarihsel gelisimde tüm dokümanlarda bilim olarak nitelendirilen seyin aslinda büyük ölçüde iktidarin bilime yükledigi islevlerden ibaret oldugunu göstermektedir. Bu nedenle çalisma; Türkiye dünya biliminin neresindedir? Bilimsel ilerlememizi nasil hizlandirabiliriz? Hangi ülkeyi örnek almamiz gerekir? Neden gelismiyoruz? Bilimin ülke ekonomisine katkisi nedir? seklindeki sorularla ilgilenenlere göre bir kitap degildir. Kitapta; bilim iktidar için nedir? Iktidar bilimi nasil tanimlamaktadir, neden ve nasil kullanmaktadir? Bunu hangi araçlarla gerçeklestirmekte ve kim için yapmaktadir? Hangi aktör, neden öne çikmaktadir? seklindeki sorulara cevap aranmaktadir.(Tanitim Bülteninden)
Ürün Adı: Dünyada ve Türkiye'de Bilim - İktidar İlişkisinin Evrimi Ürün Kodu: 9786059679251 Yazar: Veysel Erat Basım Yılı: 2016 Kapak Türü: Sayfa Sayısı: 288 Kağıt Cinsi: Çevirmen:
Bu web sitesinde çerez kullanımına izin vermektedir. Web sitesinde gezinmeye devam ederek, bu kullanımı kabul etmiş sayılırsınız. Çerez politikası ve Gizlilik Politikası hakkında detaylı bilgi almak için lütfen ilgili yerlere tıklayınız.