“Eğer her şeyin anlaşılmasının temelinde ben varsam, o halde ben neyim?”
Kendilik nedir? İnsan “kendisi olmak” için hangi şartları haiz olmalıdır?
Her insan var olduğunun farkındadır fakat “Ben varım” diyebilmek için bilince ihtiyaç duyar. Kendi olmak; kendini fark etmek, bilincine varmak ve kendilik bilgisine ulaşmak şeklinde üç aşamalı bir süreçtir. Ego ise her zaman yöntemli düşünen akıllı varlığa işaret eder. Ego kavramında önemli olan, bütün bir varoluşun kendisi üzerinden anlaşılmasıyken kendilik dendiğinde ortaya çıkan şey insanın kendisini bilişsel yetilerinin faili olarak görmesidir.
Özden Özkaya Demirhan bu kitapta, Antik Çağ'ın ilk dönemlerindeki autos kavramının evrimini incelemeye tabi tutuyor. Ego meselesini Homeros'un destanlarından Helenistik dönemin karmaşık düşüncelerine, kadar geniş bir yelpazede ele alırken Sokrates, Augustinus, Platon, Descartes gibi filozof ve düşünürlerin insanın özünü anlamada izledikleri yolları keşfe çıkıyor.
Antik Çağ'dan Yeni Çağ’a Egonun İnşası, insanın özünü ve kendisini anlama çabalarını Antik Çağ'dan günümüze uzanan bir perspektifte gözler önüne seriyor.
Bu web sitesinde çerez kullanımına izin vermektedir. Web sitesinde gezinmeye devam ederek, bu kullanımı kabul etmiş sayılırsınız. Çerez politikası ve Gizlilik Politikası hakkında detaylı bilgi almak için lütfen ilgili yerlere tıklayınız.