Ehl-i Sünnet kavraminda tarihsel süreç içinde meydana gelen semantik degisiklikler ve anlam kaymalari bir yana, daha ilk tedavüle çiktigi andan itibaren ona yüklenen manalar, kisiden kisiye, mezhepten mezhebe farklilik arzetmektedir. Yani bir Hasan Basrî, bir Ebu Hanife ya da bir Mâtürîdî ile, yine Ehl-i Sünnet içinde mütalâa olunan bir Ibn Sîrîn, bir Ibn Mübarek ya da Ahmed b. Hanbel’in ona yükledigi anlamlar, bazan birbirinden oldukça farkli olabilmektedir. Ayni durum, Ehl-i Sünnet’i olusturan Selefiye, Mâtüridiye ve Es’ariye gibi zümrelerin, “Ehl-i Sünnet” anlayislarinda da mevcuttur. Hele hele, Ehl-i Sünnet disinda düsünülen mezheplerin ona yükledigi anlamlar ve onlarin “Ehl-i Sünnet”i tanimlama biçimleri daha da farklidir. Nitekim günümüzde Müslümanlara ve hatta onlardan kendisini Ehl-i Sünnet diye tanimlayanlara bile “Ehl-i Sünnet”ten ne anliyorsunuz?” diye sorulsa, verilecek her bir cevap, getirilebilecek her bir tanim, birbirinden az-çok farkli olacaktir. Hatta birbirine taban tabana zit seyler de söylenecektir.
Ürün Adı: Ehl-i Sünnet Kavramının Oluşum ve Gelişim Süreci Ürün Kodu: 9789944162159 Yazar: Muammer Esen Basım Yılı: 2009 Kapak Türü: Karton Kapak Sayfa Sayısı: 207 Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı Çevirmen:
Bu web sitesinde çerez kullanımına izin vermektedir. Web sitesinde gezinmeye devam ederek, bu kullanımı kabul etmiş sayılırsınız. Çerez politikası ve Gizlilik Politikası hakkında detaylı bilgi almak için lütfen ilgili yerlere tıklayınız.