Kant'in dilinde bilim, 'saf' ama bilgimizi genisleten yargilardan olusan çesitli bilgi alanlari; 'bilim olarak metafizik' ise, dogaya ve ahlâkliliga iliskin, bu nitelikte bilgilerden olusan bir sistem anlamina geliyor. Insanin bilme yetisinin sinirlarini asmasi sonucu ortaya çikan eski metafizigin kuruntularini bir kenara itmek ve "bilim olarak metafizigi" kurabilmek için, ilk önce insanin bilme yetisinin sinirlarini çizmek, "insanin bilme yetisi neleri bilebilir?" sorusunu yanitlamak gerekiyor. 1883'te yayinlanan Gelecekte Bilim Olarak Ortaya Çikabilecek Her Metafizige Prolegomenada Kant, insanin bilme yetisinin sinirlarini çizmenin ilk denemesini yapiyor. Bilgi Felsefesiyle ugrasan herkesin okumasinda yarar olan bir kitap.(Tanitim Bülteninden)
Ürün Adı: Gelecekte Bilim Olarak Ortaya Çıkabilecek Her Metafiziğe Prolegomena Ürün Kodu: 9789757748106 Yazar: Immanuel Kant Basım Yılı: 2011 Kapak Türü: Sayfa Sayısı: 156 Kağıt Cinsi: Çevirmen: İoanna Kuçuradi
Bu web sitesinde çerez kullanımına izin vermektedir. Web sitesinde gezinmeye devam ederek, bu kullanımı kabul etmiş sayılırsınız. Çerez politikası ve Gizlilik Politikası hakkında detaylı bilgi almak için lütfen ilgili yerlere tıklayınız.