Tiyatro oyunları bir devrin aynasıdır… Bir toplumun yansımasıdır…
Her dönemin, her kültürün, tüm inançların, geleneklerin, yaşam biçimlerinin en yoğun, bir o kadar da en yalın anlatımlarıdır. Tarihe tanıklık etme şansı bulduğunuz dinamik, sürekli kendini yenileyen, çağı etkileyen ve çağın da izlerini taşıyan yapılardır. Geleneksel Türk tiyatrosu ise köy seyirlik oyunlarından şehir yaşamı içinde gelişip büyüyen Ortaoyunu'na kadar toplumumuzun, kültürümüzün en güçlü şahitleridir. Geleneksel tiyatromuz içindeki oyunlar ise şifa amaçlı büyülerden, bolluk, bereket ritüellerinden temellenmiş, zamanla tasavvufi sembollerle donatılmış şekli değişse de içeriği yenilense de özünü, saflığını kaybetmemiş toplumun renkli, sanat ve kültür öğeleridir.
İlkel çağlardan günümüze kadar gelen süreçte büyü, bilim, gelenek, modern yaşam iç içe yol almıştır. Birbirlerine karıştıkları, birbirlerini reddettikleri dönemler de olmuştur. Ve her dönem mistisizm kendine farklı ifade yolları bulmuştur.
Bu kitap, mistisizmin ilkel insandan günümüze uzanan yaşam formlarına dair bir inceleme, geleneksel Türk tiyatrosunun çıkış noktasını teşkil eden kaynakların mistisizmle dolu yönleriyle ilgili bir araştırma, oyunlarda yer alan kimi sembolik öğelerin köken olarak dayanaklarının açıklanmasına yönelik bir çalışmadır.
Ürün Adı: Geleneksel Türk Tiyatrosunda Mistisizm Ürün Kodu: 9789752476011 Yazar: Çiğdem Kılıç Basım Yılı: 2017 Kapak Türü: Karton Kapak Sayfa Sayısı: 256 Kağıt Cinsi: 2. Hamur Çevirmen:
Bu web sitesinde çerez kullanımına izin vermektedir. Web sitesinde gezinmeye devam ederek, bu kullanımı kabul etmiş sayılırsınız. Çerez politikası ve Gizlilik Politikası hakkında detaylı bilgi almak için lütfen ilgili yerlere tıklayınız.