İşin Dibi Bozulmuş’ta yazarın çekmecesinde kalmış ve ancak 1983’ten sonra kitaplarına alınmış öyküleri okuyacaksınız. Bu tarihsiz öyküler bir araya getirilirken yazım ve anlatım biçimleri dikkate alındı, tematik ilişkilerine göre sıralandı.
Esendal, yöneten-yönetilen ilişkisiyle ilgili izleklerde gözlem ve ayrıntı zenginliğine büyük önem verir. Adını “İşin Dibi Bozulmuş” öyküsünden alan bu kitapta da yönetici-aydın tabakasının yurt sorunlarını ele alışı ve halka bakışı, bürokrasideki çarpıklıklar, idari makamlardaki amir-memur ilişkilerinde dönen entrikalar, ortaya çıkan gülünç ve özünde acınası durumlar sergileniyor. Söz gelimi, “Çamur Ahmet’in Çıkışları” adlı öyküsü eğitim sisteminde bugün de rastlanan tuhaflıkların bir röntgeni niteliğinde.
Bu kitapla birlikte Esendal öyküleri YKY’de on ciltte tamamlanmış oldu.
“Açlıktan korkmayacaksın, lafı zehir zemberek, gönüllü ite versen yenmez gibi söyleyeceksin, hırsıza hırsız, bozguncuya bozguncu diyeceksin ki herif, ‘Beni tanımıyorlar, dalgayı çakmıyorlar, mandepsiye basıyorlar, yutturuyorum!’ demesin. Demesin de, gene becerebilirse yapsın! Benim raconumda hırsızlar, yüzsüzler, beceriksizler, uyuzlar kendi adlarını bilmelidirler. Bu töre herkesi kendi yerine oturtur. Felsefeci bu dalavereleri nereden bilecek! Anlatıyorum da herifler gene anlamıyorlar!”
Bu web sitesinde çerez kullanımına izin vermektedir. Web sitesinde gezinmeye devam ederek, bu kullanımı kabul etmiş sayılırsınız. Çerez politikası ve Gizlilik Politikası hakkında detaylı bilgi almak için lütfen ilgili yerlere tıklayınız.