İstanbul Basın Tarihi’nin elinizdeki 2. cildine konu olan Cumhuriyet İstanbul’unda Gazetecilik (1923-2023), Cumhuriyet’in ilanından bugüne geçen 100 yıllık sürede İstanbul gazeteciliğini enine boyuna ele alıyor. Türk basınının politik, ekonomik ve kültürel değişimlerden nasıl etkilendiğine, bu değişimlerin gazetecilik meslek pratiklerine olan yansımalarına ve daha birçok önemli konuya alanında uzman isimlerin görüşleri ve dönemin tanıklarının yorumlarıyla ışık tutuyor.
İstanbul Basın Tarihi, 1923’ten 1946’ya Cumhuriyet’in ilanıyla başlayan süreci ve tek partili yaşamın İstanbul basınına yansımalarını dönemin gazeteleriyle inceliyor. Akabinde 1946’dan 1960’a çok partili dönemdeki İstanbul gazeteciliğini de mercek altına alıyor. Tan gazetesi ve Sertel ailesi, Cumhuriyet’in, Hürriyet’in ve Milliyet’in kuruluş yılları, Sedat Simavi ve Ali Naci Karacan gazeteciliği irdelenen başlıklardan sadece birkaçı. 1960 sonrası İstanbul basını yine dönemin önemli gazeteleri ve gazetecileri üzerinden aktarılıyor. 1980 ve 1990 yılları arasındaki İstanbul basınında ise 12 Eylül’ün gazeteciliğe etkileri ve dönemin artık değişen siyasal, ekonomik, teknolojik ve kültürel dinamiklerini görüyoruz. Ardından özel televizyonculuğun ve internet gazeteciliğinin gelişim sürecinde farklı bir İstanbul gazeteciliği çıkıyor karşımıza. Ve geleneksel medyadan yeni medyaya uzanan süreç başlıyor…
Güncel bilgiler ışığında her dönemin tarihçesine, ilginç detaylarına, etik değerlerine tanıklık etmek ve bir başucu esere sahip olmak istiyorsanız İstanbul Basın Tarihi tam size göre…
Ürün Adı: İstanbul Basın Tarihi - 2. Cilt Ürün Kodu: 9786259956947 Yazar: Haz. Cem Sökmen-Suat Sezgin Basım Yılı: 2023 Kapak Türü: Ciltli Sayfa Sayısı: 872 Kağıt Cinsi: 2. Hamur Çevirmen:
Bu web sitesinde çerez kullanımına izin vermektedir. Web sitesinde gezinmeye devam ederek, bu kullanımı kabul etmiş sayılırsınız. Çerez politikası ve Gizlilik Politikası hakkında detaylı bilgi almak için lütfen ilgili yerlere tıklayınız.