Ünlü tarihçi Hobsbawm'a göre: '20. yüzyilin ikinci yarisinda, bizim geçmis dünyayla iliskimizi sonsuza kadar koparan en dramatik ve çok önemli sonuçlari olan toplumsal degisim köylülügün ölümüdür. (...) Avrupa ve Ortadogu çevresinde yalnizca bir köylü kalesi kaldi.-Türkiye'de köylülük azaldi ama 1980'lerin ortasinda hâlâ mutlak çogunluk olmaya devam etti.' Iste bu kitabin temel konusu da dünyada ve Türkiye'de tarihseli kuramsal verilerin isiginda, köylülükle ilgili tartismalarin esliginde, kapitalizmle birlikte köylülügün geçirdigi dönüsümler; özellikle de Türkiye'de köylülügün basina gelenlerin hikayesidir. Degisik kapitalizm modellerinde köylülügün farkli degisim süreçlerinin sanayilesmeye etkilerinin incelendigi bu çalismada; sanayideki kapitalist sermaye birikimi yollarindan farkli olan tarimsal dinamiklerin ve tarimin özgüllügü üstünde durulmus; dünyadaki somut gelismelerin incelendigi 20. yüzyilda, tarimin ve tarimsal politikalarin önemli dönüm noktalari ele alinmistir.
Ürün Adı: Kapitalizm ve Köylülük-Ağalar, Üretenler, Patronlar Ürün Kodu: 9789944122436 Yazar: Oya Köymen Basım Yılı: 2012 Kapak Türü: Sayfa Sayısı: 232 Kağıt Cinsi: Çevirmen:
Bu web sitesinde çerez kullanımına izin vermektedir. Web sitesinde gezinmeye devam ederek, bu kullanımı kabul etmiş sayılırsınız. Çerez politikası ve Gizlilik Politikası hakkında detaylı bilgi almak için lütfen ilgili yerlere tıklayınız.