“Bir kisi, kimlikleriyle belirtilir, fakat o kisi kisiligiyle yasar, yasayacaktir. Kimlikmerkezcilik yapmak ya da bir kimligi öne çikarmak ya da kimligi ideolojilestirmek; bilime ve bilimsel ideolojiye ters düsen girisimlerdir. Çünkü özellikle bütünlük ve degisme ilkeleriyle, bilimsel yöntem olma gerçegine kavusan yöntemler için bu tür girisimler, bilim disi girisimlerdir. Bir kültür, bireylerin kisiliklerinde psikolojik/ruhsal/manevi bir temel olusturacak kadar gerçeklik kazanmissa, o kültür kültürel kimlik olarak bir özellik tasiyor demektir. Iste bu yüzden, bir Türk kültürü var oldugu için bir Türk kisiligi vardir.“ Dogan Ergun, bu eserinde günümüzde adeta “bir moda kavram“ haline gelen kimlik konusunda kuramsal ve yöntem-bilimsel açilimlarin yani sira Türkiye özelinde ulusal kültür/ulusal kimlik/ulusal kisilik sorunsallarina yeni ve farkli bir bakis açisi getiriyor ve “Türkiye’de ulusallasma sürecinin neresindeyiz?“ sorusuna cevap ariyor. (Arka Kapak)
Ürün Adı: Kimlikler Kıskacında Ulusal Kişilik Ürün Kodu: 9789755332888 Yazar: Doğan Ergun Basım Yılı: 2000 Kapak Türü: Karton Kapak Sayfa Sayısı: 184 Kağıt Cinsi: 1. Hamur Çevirmen:
Bu web sitesinde çerez kullanımına izin vermektedir. Web sitesinde gezinmeye devam ederek, bu kullanımı kabul etmiş sayılırsınız. Çerez politikası ve Gizlilik Politikası hakkında detaylı bilgi almak için lütfen ilgili yerlere tıklayınız.