Doğal ortam ile insan arasındaki karşılıklı ilişkileri farklı yönleriyle inceleyen coğrafya biliminin sistematik açıdan çok fazla alt bölümü bulunmaktadır. Jeomorfoloji, doğal ortamı inceleyen en önemli coğrafya alt alanı durumundadır. Yeryüzü şekillerini oluşum süreçleri ve insan üzerindeki etkileri açısından araştıran jeomorfoloji bilimi de pek çok alt alana ayrılmaktadır. Kültürel jeomorfoloji, giderek önem kazanan bu araştırma alanlarından birini oluşturmaktadır. Temelde uygulamalı jeomorfoloji alt disiplini kapsamında bulunan “kültürel jeomorfoloji”, insan kökenli her tür faaliyetin, bulunduğu mekanla ilişkilendirilmesine dayalıdır. Bu kapsamda insan ile doğal ortam etkileşimine, jeomorfoloji penceresinden bakan kültürel jeomorfoloji çalışmaları son derece önemlidir. Bu eserde kültürel jeomorfoloji konusu, Kilistra (Konya) özelinde incelenmiştir. Geçmiş zamanlardaki insan ve faaliyetlerinin yeryüzü şekillerinden nasıl etkilendiği, jeomorfolojik süreçlerin beşerî faaliyetleri ve daha da ötesinde medeniyeti nasıl şekillendirdiği, Kilistra örneğiyle ortaya konulmuştur. Türkiye’de uygulamalı jeomorfoloji konusunu ele alan araştırmalar son derece kısıtlıdır. Bu eser; genelde uygulamalı jeomorfoloji, özelde ise kültürel jeomorfoloji konusunda araştırma yapacak coğrafyacılara teorik açıdan katkı sağlayacağı ve rehberlik edecek niteliktedir.
Ürün Adı: Kültürel Jeomorfoloji Ürün Kodu: 9786256270381 Yazar: Halil Mesut Baylak Basım Yılı: 2024 Kapak Türü: Karton Kapak Sayfa Sayısı: 104 Kağıt Cinsi: 2. Hamur Çevirmen:
Bu web sitesinde çerez kullanımına izin vermektedir. Web sitesinde gezinmeye devam ederek, bu kullanımı kabul etmiş sayılırsınız. Çerez politikası ve Gizlilik Politikası hakkında detaylı bilgi almak için lütfen ilgili yerlere tıklayınız.