Devlet dışı silahlı örgütlerin başka ülkelerin hükümetleri tarafından desteklenmesi uluslararası ilişkilerde tarih boyunca önemli bir stratejik yaklaşım olarak uygulanmıştır. Devletleri buna iten sebepler nelerdir? isyancı gruplar bu devletlerle işbirliği içinde olmayı neden tercih eder? Belgin Şan Akca, kitabında kullandıgı Devlet Dışı Silahlı Örgütler (DDSÖ) veri seti yoluyla, devlet dışı silahlı örgütlerin, devletlerle kurduklan işbirliklennın hem örgütler hem de devletler tarafından yapılan karşılıklı seçme sürecinin sonucu ortaya çıktığını iddia ediyor. Devletler arası ilişkilerin ve ayrıca devletler, silahlı örgütler ve diger olası destekçiler arasındaki etnik, dini ve ideolojik yakınlıklann oynadığı rolü, 355 devlet seçim vakası ve 342 örgüt seçim vakası ile ortaya koyuyor.
Bu bağlamda, örgütlerin de uluslararası Ilişkilerde devletlerin tercil-dernıden bağımsız olarak kendi başlanna var olabilen ve dış politikayı derinlemesine etkileyen temel aktörler olduklannı gösteriyor. Maskeli Devletler, uluslararası ilişkilerin temel kuramlannın devlet-odaklı çalışmalanndan farklı bir yöntem sunuyor. Dünyadaki çalişmalann önemli bir kısmının yaşandığı Ortadoğu'da konumlanan ve güvenlik konulannın öncelikli oldugu Türkiye için ayn bir önem taşıyan bu kitap, akademısyenler, siyaset yapıcılar ve konuya ilgi duyan tüm okurlar için bir başucu eser niteliğinde.
Bu web sitesinde çerez kullanımına izin vermektedir. Web sitesinde gezinmeye devam ederek, bu kullanımı kabul etmiş sayılırsınız. Çerez politikası ve Gizlilik Politikası hakkında detaylı bilgi almak için lütfen ilgili yerlere tıklayınız.