Ister yabanci, ister garip, isterse farkli olsun her durumda, ben ya da biz gibi olmayani tanimlayan çok sayida önad için ortak paydadir öteki. Ve öteki'yi öteki yapan süreçlerin kavranmasi, basta kendi koordinatlarimizi çikarabilmek bakimindan yasamsal bir öneme sahiptir. Böylesi bir itki ile elinizdeki çalismada Louis Massignon'un "Ötekini anlamak için onu kendimize katmak degil onun konugu olmak gerekir." sözünden hareketle kültürel karsilasmalarda ötekinin insa yollarindan en bilineni ve en ses getireni olan oryantalizmin medya yansimalarindaki izi sürülmektedir. Medya ve Oryantalizm çerçevesinde, medya alaninda hem güncel hem de tarihsel örneklerle geleneksel "Bati ve gerisi-West and the rest" kavrami ekseninde kültürel karsilasma ve temsillerin ne ölçüde diyalojik, çok yönlü ve çok sesli oldugu sorgulanmaktadir. Kuramsal ardalani birçok "medyada ötekilestirme" tarzi ve örnegi üzerinden ele alinmakta olan ötekilestirme olgusu ve ötekilestirmenin bir biçimi olarak Avrupa-merkezci tarih yazimina ve bir o kadar da "anti-Islamizm"e dayanan oryantalizm diger bütün etnik, irksal veya dini gruplara beslenenden daha fazla önyarginin beslendigi ve Bati merkezli bir temsil içinden tanimlanan Dogulular, Asyalilar ve/veya Müslümanlar'in medyada temsil örnekleriyle elestirilmektedir.Orient-Express'te en az öteki kadar kendimizi de kesfetmek üzere keyifli bir yolculuk dilegiyle...
Ürün Adı: Medya ve Oryantalizm Ürün Kodu: 9789758612536 Yazar: Güliz Uluç Basım Yılı: 2009 Kapak Türü: Sayfa Sayısı: 480 Kağıt Cinsi: Çevirmen:
Bu web sitesinde çerez kullanımına izin vermektedir. Web sitesinde gezinmeye devam ederek, bu kullanımı kabul etmiş sayılırsınız. Çerez politikası ve Gizlilik Politikası hakkında detaylı bilgi almak için lütfen ilgili yerlere tıklayınız.