Sanati ve sanat yapitlarini farkli açilardan incelemek olasidir. Bu incelemelerden hiçbiri digerine oranla daha yeglenir ya da daha az yeglenir olamaz. Yeter ki amaca uygun düssün.Sanat; bireyi, bireyleri esas aldigindan, sanatin hem varlik nedeni, hem de varligini sürdürüs yolu bireyler oldugundan, sanati, sosyolojik ölçütlerle de degerlendirmek kaçinilmazdir.Sanat, belli bir sosyal yapinin, hem dünüyle, hem bugünüyle, hem de yariniyla dogrudan ilintilidir. Yani sanat, bir anlamda toplumlarin kimligidir. Bu nedenle sanati irdelemek için, bekli de önce varedildigi ya da hem varedildigi, hem de yasadigi toplumu tanimak gerekir.Sosyo politik, sosyo kültürel, sosyo ekonomik kosullarla sanatin ve alanlarinin arasindaki bag, sanatin hem niteligi, hem de niceligi bakimindan son derece önemlidir. Bir toplumda niçin senfonik müzik bestelenmez, bestelense bile begenilmez? Niçin bale sanati sadece uyarlama düzeyinde kalir? Ya da niçin resim evrensel bir boyuta ulasamaz? Bu ve buna benzer sorgulamazlarda dogru yanit, sosyal yapi arastirmalarindan geçer.Bu kitap, sanata sosyolojik açidan bakma gerekçelerini ve yollarini gösteren bir giris kitabidir, bir tanitim çalismasidir. Belki ikinci kitap da uygulamaya ve örneklemeye dönük olur, kim bilir?
Ürün Adı: Sanat Sosyolojisine Giriş Ürün Kodu: 9789756361788 Yazar: Sıtkı M. Erinç Basım Yılı: 2009 Kapak Türü: Karton Kapak Sayfa Sayısı: 128 Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı Çevirmen:
Bu web sitesinde çerez kullanımına izin vermektedir. Web sitesinde gezinmeye devam ederek, bu kullanımı kabul etmiş sayılırsınız. Çerez politikası ve Gizlilik Politikası hakkında detaylı bilgi almak için lütfen ilgili yerlere tıklayınız.