Somutun Diyalektigi, 1960'li yillarin basindaki ilk basimindan bu yana basta Avrupa olmak üzere tüm dünyada tartismalara konu olmus, essiz bir felsefi metindir. Kitap, temel Marksist kavramlari; elestirel bir varolusçuluk, sistem kurami, fenomenoloji, elestirel kuram ve "ortodoks" Marksizm okumasiyla yeniden irdeliyor. Kitabi "somut bütünün diyalektigi" tartismasiyla açan Kosík, bir pozitivizm, fenomenal ampirizm ve "metafizik" akilcilik elestirisi gelistiriyor; bunlarin karsisina "diyalektik akilciligi" koyuyor. Özne-nesne iliskisinden hareketle Marksist bilim felsefesini tartisiyor; "insan ve sey" diyalektiginden praksis, tarih, özgürlük kategorilerine uzaniyor. Bu irdeleme, "Marx ve Lukács'in erken dönem çalismalarindan beri erisilememis nitelikte bir fenolomenolojik Marksizm"le (Paul Piccone) taçlaniyor.Somutun Diyalektigi, gerek Marksizm ve felsefe iliskisine, gerekse de modern felsefenin en merkezî sorunlarinin altinda yatan yöntemsel tartismalara merakli okurlar için essiz bir kaynak niteliginde.(Tanitim Bülteninden)Ince Kapak:
Ürün Adı: Somutun Diyalektiği Ürün Kodu: 9786059046206 Yazar: Karel Kosik Basım Yılı: 2015 Kapak Türü: Sayfa Sayısı: 224 Kağıt Cinsi: Çevirmen: Ezgi Kaya
Bu web sitesinde çerez kullanımına izin vermektedir. Web sitesinde gezinmeye devam ederek, bu kullanımı kabul etmiş sayılırsınız. Çerez politikası ve Gizlilik Politikası hakkında detaylı bilgi almak için lütfen ilgili yerlere tıklayınız.