Çagdaslasma sürecinde örnek aldigimiz Bati’da ortaya çikan modern devlet belirli bir toplumsal gelismenin sonucudur. Oysa geleneksel Osmanli toplumsal yapisinda bu tür bir gelisme pek söz konusu olmamistir. Böyle bir durumda Anadolu’da yeni bir devlet biçiminin ortaya çikisi ve Cumhuriyet’in kurulusu, Kurtulus Savasi sirasindaki iç politikaya özel bir önem kazandirmaktadir. Çünkü Kurtulus Savasi, yabanci isgaline karsi silahli bir direnis hareketi olmanin yaninda, ayni zamanda da rejim sorununun her an gündemde oldugu siyasal bir süreçtir. Iktisadi bakimdan geri, dinsel ideolojinin egemen ve halkin büyük çogunlugunun geleneksel hilafet ve saltanat düzenine bagli oldugu bir toplumda hangi kosullar altinda yeni bir devlet biçiminin -cumhuriyetin- kurulabilmesi mümkün olmustur? Ömür Sezgin, yayimlandigi ilk günlerden bu yana temel basvuru kaynagi olma niteligini koruyan Türk Kurtulus Savasi ve Siyasal Rejim Sorunu’nda, bu sorunun yanitini TBMM’nin açilisindan Cumhuriyet yönetiminin kurulusuna kadar geçen süre içinde ariyor. (Arka Kapak)
Ürün Adı: Türk Kurtuluş Savaşı ve Siyasal Rejim Sorunu Ürün Kodu: 9789755334530 Yazar: Ömür Sezgin Basım Yılı: Kapak Türü: Karton Kapak Sayfa Sayısı: 154 Kağıt Cinsi: 2. Hamur Çevirmen:
Bu web sitesinde çerez kullanımına izin vermektedir. Web sitesinde gezinmeye devam ederek, bu kullanımı kabul etmiş sayılırsınız. Çerez politikası ve Gizlilik Politikası hakkında detaylı bilgi almak için lütfen ilgili yerlere tıklayınız.