-Dilin islevleri nelerdir? -Iletisim nedir?-Dilin kayda geçirilmesi, yani yazi nedir?-Dil hakkinda çaglar boyunca ne gibi yorumlar yapildi?-Bu yorumlar nasil bir evrim geçirdi?-Dilin birimleri nelerdir?-Sözcükler üzerinde tartismak neden yeterli degildir?-Iletisimi sözcükler mi, tümceler mi, yoksa metinler mi saglar?-Sözcükten tümceye, tümceden metne geçis nasil saglanir?-Dilin katmanlari nelerdir?-Dil disi ortamin, kültürün, olaylar karsisindaki bireysel tutumumuzun dile yansimasi nasil gerçeklesir?-Geleneksel dilbilgisi ile çagdas dilbilgisi arasinda uyum nasil saglanir? Bu kitap, iste bu sorulara yanit ariyor. Bilgi vermenin yani sira, okuyucuyu tartismaya, düsünmeye, yeni sorular sormaya yönlendiriyor. Dilbilgisinin korkulu bir düs olmadigini gösteriyor. Zaten bildigimiz ve kullandigimiz yapilarin bilincine varmamizi sagliyor. Kisacasi, dile ve özellikle de Türkçeye, çagdas dilbilimin verileriyle bakmayi öneriyor.(Tanitim Bülteninden)
Ürün Adı: Türkçe Örneklerle Dile Genel Bir Bakış Ürün Kodu: 9786059241625 Yazar: Fatma Erkman-Akerson Basım Yılı: 2016 Kapak Türü: Sayfa Sayısı: 256 Kağıt Cinsi: Çevirmen:
Bu web sitesinde çerez kullanımına izin vermektedir. Web sitesinde gezinmeye devam ederek, bu kullanımı kabul etmiş sayılırsınız. Çerez politikası ve Gizlilik Politikası hakkında detaylı bilgi almak için lütfen ilgili yerlere tıklayınız.