Türkiye'de milliyetçi/ulusçu gruplar, vatandaslarin kültüre ve kimlige dair hak taleplerini anlamakta zorlaniyorlar, vatandasligi bir kulübün üyeligi gibi görmekte israr ediyorlar: Günümüz siyasetinde bu kulübün adi ulus-devlet. Buraya kabul edilmisseniz eger, bir nüfus cüzdaniniz varsa, baska bir sikâyetiniz olmamasi gerekir, diye düsünüyorlar. Vatandasligin Dönüsümü'nün temel ekseninde ise vatandasligin bir haklar dizisi olarak görülmesi fikri var. Siyaset Bilimi literatüründe "Vatandaslik Çalismalari" diye bilinen ve son yirmi yillik dönemde giderek önem kazanan alanin bazi temel metinlerini bir araya getiren kitap, tarihsel ve karsilastirmali bir perspektifle vatandaslik kavraminin farkli ulusal baglamlarda kazandigi anlamlari, farkli milliyetçiliklerin vatandaslikla iliskisini, kavramin son dönemde geçirdigi dönüsümü ve bugün için tasidigi imkânlari inceliyor. Türkiye'de son yillarin baslica siyasal tartismalarini ve çözümsüzlüklerini düsünürsek, tam zamaninda yapilmis bir katki bu seçki. Iyi insan olmak ile iyi vatandas olmak arasindaki bagi yakalamak için, mevcut gerilimleri demokratik yöntemler ile çözebilmek için, tüm vatandaslarinin üyesi olmaktan gurur duyduklari "iyi, adaletli ve demokratik bir Türkiye" için, konuyu acilen haklar/özgürlükler/sorumluluklar temelindeki bir vatandaslik kavrayisi etrafinda tartismamiz gerektigi yönünde yapilmis yerinde bir uyari.
Ürün Adı: Vatandaşlığın Dönüşümü Ürün Kodu: 9789753426701 Yazar: Kollektif Basım Yılı: 2012 Kapak Türü: Karton Kapak Sayfa Sayısı: 272 Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı Çevirmen:
Bu web sitesinde çerez kullanımına izin vermektedir. Web sitesinde gezinmeye devam ederek, bu kullanımı kabul etmiş sayılırsınız. Çerez politikası ve Gizlilik Politikası hakkında detaylı bilgi almak için lütfen ilgili yerlere tıklayınız.