Osmanli Imparatorlugu ve onun devami olan Türkiye Cumhuriyeti azinliklara hosgörü örnekleri olarak gösterilegelmistir. Hatta bugün bazi Türkler, geçmiste kalan Osmanli kozmopolitizmine karsi nostaljik hisler beslemektedirler. Marcy Brink-Danan, geçmise dair bu görüsleri sorgularken, Yahudilerin gözünde, günümüz Istanbul’unda hosgörülen bir azinlik olarak yasamanin ne anlama geldigini mercek altina aliyor. Çogunlukla “iyi azinlik” olarak tasvir edilen Türkiye’deki Yahudiler, bölgedeki uzun geçmislerini kucaklarken, bir yandan da ayrimciliga maruz kaliyorlar; kurumlari, düzenli olarak tehdit ve saldirilara hedef oluyor. Brink-Danan Türkiye’yi bir hosgörü diyari olarak resmeden Türk popüler ideolojisindeki çeliski ve bosluklari kesfe çikarak, Türk Yahudilerin kozmopolitizm ve yurtseverlik, hosgörü ve siddet, Yahudiler olarak farklilik ve Türkiye yurttaslari olarak aynilik arasindaki gerilimlerle nasil basa çiktigini anlatiyor.
Ürün Adı: Yirmi Birinci Yüzyılda Türkiye'de Yahudiler Hoşgörünün Öteki Yüzü Ürün Kodu: 9786055250324 Yazar: Marcy Brink-Danan Basım Yılı: 2014 Kapak Türü: Karton Kapak Sayfa Sayısı: 272 Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı Çevirmen: Barış Cezar
Bu web sitesinde çerez kullanımına izin vermektedir. Web sitesinde gezinmeye devam ederek, bu kullanımı kabul etmiş sayılırsınız. Çerez politikası ve Gizlilik Politikası hakkında detaylı bilgi almak için lütfen ilgili yerlere tıklayınız.